۱۳۹۸/۰۳/۲۵ ۰۹:۲۷
آیت الله حسینی قزوینی:

تأکید امیرالمؤمنین علیه‌السلام به وحدت، مانع انتقاد از خلفا و اثبات حقانیت خویش نبود


روابط عمومی مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر عج: دومین جلسه سخنرانی آیت الله حسینی قزوینی با موضوع راهکارهای ایجاد وحدت و جلوگیری از تفرقه در مدرسه فیضیه قم برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر عج سخنرانی آیت الله حسینی قزوینی با موضوع راهکارهای ایجاد وحدت و جلوگیری از تفرقه در مدرسه فیضیه قم برگزار شد.

آیت الله حسینی قزوینی با بیان اینکه بحث وحدت پشتوانه و تاریخچه‌ای فراتر از سالهای پس از انقلاب اسلامی دارد گفتند: وحدت یک یحث قرآنی است و به گفته‌ی علامه شهید مطهری وحدت از ضروریات جامعه اسلامی است.

آیت الله قزوینی با اشاره به بیانات متعدد حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام در نهج البلاغه در رابطه با اهمیت وحدت و دوری از تفرقه، ایشان را قربانی و شهید تفرقه در جامعه اسلامی دانستند و افزودند: البته بحث های امیرالمؤمنین نسبت به وحدت مانعی نبود که ایشان بحث امامت خودشان را مطرح نکنند و ادله‌ی محکم و قوی برای حقانیت خودشان مطرح نکنند و ایشان با این همه تأکید بر اجتناب از تفرقه و دعوت به وحدت، نسبت به حقانیت خودشان کوتاه نیامدند.

آیت الله حسینی قزوینی ضمن تبیین این نکته که به خاطر وحدت،نباید از گفتن حقایق پرهیز کرد گفتند: امیرالمؤمنین علیه السلام هر زمانی که فرصت را غنیمت می‌شمردند افزون بر اثبات حقانیت امامت و خلافت خویش، انتقاد از خلفا را به صورت صریح بیان می‌کردند. ایشان آنچه که مضر وحدت است را طرح مطالبی دانستند که احساسات و عواطف دیگران را جریحه‌دار می‌کند.

حضرت آیت الله قزوینی ضمن انتقاد از کسانی که نشر معارف اهل‌بیت علیهم السلام را مخالف وحدت می‌دانند بیان کردند: روایات زیادی در این‌باره داریم که ائمه علیهم السلام به اصحاب در رابطه با این موضوع دستور دادند و به عنوان نمونه روایتی از جلد هشتم کتاب الکافی بیان کردند که امام صادق علیه السلام به مؤمن طاق دستور داده‌اند جوانان اهل‌سنت را به مکتب اهل‌بیت علیهم السلام دعوت کنید.

ایشان در ادامه به نشست‌‌های صمیمی خود با جوانان وهابی و اهل‌سنت اشاره کردند و افزودند: علاقه‌ای که جوانان وهابی و اهل‌سنت به مطالب اسلامی و معارف اهل‌بیت علیهم‌السلام دارند از علاقه‌ی جوانان ما به مراتب بیشتر است.

آیت الله حسینی قزوینی انتخاب الفاظ در بحث و گفتگو و مناظره را بسیار با اهمیت دانستند و با اشاره به مناظرات خود با علمای وهابی گفتند: می‌شود تندترین مباحث اختلافی را مطرح کرد ولی با زبان خوش.